2016
Våffelbakning i stugan

KALENDARIUM

Här nedan finner du aktiviteter som redan har genomförts under 2016:


4 januari 

Unga tjejer prövar på att klättra

Kviberg klätterdomen


11 januari

Simningen startar, se Fasta aktiviteter


12 januari

Styrelsemöte

MIS Stugan


17 januari

11:00-13:00

Tipspromenad

MIS Stugan


26 januari

18:00-20:30

Extra medlemsmöte

MIS Stugan


7 februari

8.30-11

Skridskoåkningen

Angereds Arena


14 februari

Promenad & musikquiz

11.00 - ca 14.00

Notera - en avgift tas ut

MIS stuga 7 Skatås


Onsdag 24 februari

Pröva på skridskoåkning

17.00-19.00

Hedens isbana


12 - 13 mars MIS SM Showdown Göteborg 2016

SM Showdown hölls i år Göteborg arrangerat av MIS Motion och Idrott för synskadade. Det var 10 tävlande, 4 kvinnor och 6 män som helgen 12-13 mars 2016 var i MIS stuga 7 i Skatås  för att  tävla om det svenska mästerskapet.

Under lördagen spelades matecherna fram till och med semifinal och under söndagen gick finalmatcherna. Brons gick till Trollhättans Ida Jacobsson och Kevin KjellDahl, silvret för damer togs av Elvira ”Vispen” Sjöblom från MIS och Christoffer Örnvik från Stockholm. Guldet gick till Stockholmarna  Mariah Sethsen och Claudio Quitral som också förutom medaljer fick varsin pokal. Damernas final var mycket jämn och gick i fem set och avgjordes av Maria med en poängs skillnad och herrarnas final avgjorde Cladio i tre set. MIS domare  Sivert Sivertsen och blivande domare Linda Löfqvist dömde och räknade poäng tillsammans med domare Patrik  Modin.


15 mars

Styrelsemöte

MIS stuga 7


20-24 mars

Vi var sex medlemmar och sex ledsagare stack till Oset Högfjällshotell i Norge,med både möjlighet att åka på längd och utförsåkning. Resan dit gick med buss från GBG och via hade helpension.Ddet fanns många spår att välja på och deltagarna testade många olika beroende på längd och backar. På hotellet fanns simbassäng och gym för dem som tröttnade på skidor och promenader.


31 mars Mis Årsmöte2016

Förhandlingsordförande var Lars Andersson och mötessekreterare Karl-Erik Andersson. Ingmarie Flodman valdes till ny styrelseledamot efter Esa. Esa och revisorerna Ingmar  Pettersson revisor avtackades. Revisorn Vivan Bengts hade ingen möjlighet att delta. Nya revisorer blev Sivert Sivertsen och  Britt-Marie Jendeby. Deltog gjorde 33 medflemmar som bjöds på mackor och kaffe/te.


3 april Våffelpromenad

23 glada våffelälskare tog en något försenad våffelstund efter söndagspromenaden.


19 april

Styrelsemöte

MIS stuga 7


24 april

Den vanliga söndagspromenaden avverkades som vanligt men det genomfördes även en långpromenad.


9 maj

Styrelsemöte

MIS stuga 7


10 maj

Tisdagen den 10 maj var det dags för "VårRuset". Fem glada tjejer tog plats i startledet. Slottsskogen var fylld av människor. Solen strålade och musiken dunkade. Efter ordentlig uppvärmning gick startskottet. Med benen "fulla av spring" gav vi oss iväg. Det blev en tuff uppgift för Birgitta att ledsaga

Marie och Denise bland alla löpare. Agneta som ledsagade Lisa hade också fullt upp. Längs banan bjöds det på musik, applåder och glada tillrop. Efter 5 km var vi i mål och belönades med en fin medalj. Nöjda med vår prestation slog vi oss ner i gröngräset och njöt av vår picknick och kvällssolen. Tack även Tommy, vår hejaklack och väskpassare!


15 maj

Tipspromenad

Vi var 15 personer  som antog utmaningen att klura ut svaren på kackas  frågor. Vi fick en promenad  på köpet innan utslagsfrågan, fika och spännande vinstutdelning

Tack Kacka och ledsagare för att ni bidrog med frågor och uppläsning av frågorna och tack alla  som deltog för en trevlig söndag.


24 maj

Medlemsmöte

Vi var 23 medlemmar på medlemsmötet. Protokollen publiceras på hemsidan så snart de är justerade och kommer även att finnas i stugan på storstil och punktskrift.


28 maj

Hisingen runt med tandemcykel

Lördagen den 28 maj cyklade fyra MIS medlemmar "Hisingen runt" på tandem, i allt ifrån 3-växlade tandemcyklar till racertandem. 5 mil med två  stationer för energi- och vätskeintag på vägen. En solig lördag med smak av sommar.

Ett samarbete mellan MIS och Mölndals cykelklubb.   


31 maj

Två föreningar,  Ale Permobilklubb och MIS träffades för att tillsammans med foskaren Julia Bahner diskutera våra möjligheter att påverka Västra Götalandsregionen och göra våra röster hörda. Kartläggningen av de ideella föreningarna  i Västra Götalandsregionen är ett arbete som genomförs av Göteborgs Universitet på uppdrag av Regionens funktionshinderråd och skall pågå under 2016 och resultera i en rapport.

Från MIS deltog Denise Cresso ochträffade Åke, Bosse och Gunilla.


5 juni

Sill och musikquiz

Vi var 22 glada MISAR:are som samladesi stugan. Solen strödde denna dag sitt guld över skogsstigarna och vi delade upp oss, så att var och en fick gå med någon ledsagare. Eftersom det var olidligt varmt, försökte vi hela tiden, att leta upp lite skugga. Då kunde vi vila och svalka oss lite, njuta av allt solljus och allt klorofyll.

 

Efter promenaden vankades det traditionell midsommarlunch. Som vanligt blev det sill och färskpotatis och vegetariska sillar, liknade väldigt mycket, små, runda, Falafel. Till efterrätt söta, jordgubbar med vispad grädde. Bättre kan inte en måltid bli!


Sedan var det dags för Martins välkomponerade musikqvizz. Då försökte vi att svara på alla frågor och de vi inte rodde i land med, gav oss lärdomar för resten av livet. Till exempel, lärde vi oss, att i universums bakvända värld, skimrar kalla stjärnor vackert röda, medan de varma stjärnljusen, blinkar mot oss med sitt blåljus. Under tiden vi klurade på alla frågor, strömmade underbara toner från Martins pianospel. Och det är på grund av Martin, alla ledsagare och inte minst, alla fina medlemmar, som ställt upp och gjort denna söndag till ett så trevligt nöje. Ett stort tack till alla er som varit med på alla vårens roliga aktiviteter.


14 juni

Styrelsemöte

MIS stuga 7


Sommarmåndagar på Amundön

Varje måndag under sommaren har MIS aktiviteter vidLlilla Amundöns badplats. Alltefter väder går vi promenader, badar i havet eller i bassängen och fikar efteråt i caféet.


23 augusti

Styrelsemöte


28 augusti

Inställd kanotpaddling


29 augusti

Korvgrillning på Amundön


6 september

Styrelsemöte

MIS Stuga 7, Skatås


15 - 18 september

MIS Vandringshelg i Åkulla

Ett glatt gäng på 8 personer inklusive ledsagare reste till Åkulla med buss från Göteborg torsdagen den 15 september. Åkulla ligger 3 mil inåt land från Varberg. Vädret var bästa tänkbara hela helgen, soligt, varmt och lugnt.

Under de fyra dagarna, kunde vi välja att gå längre vandringar eller kortare promenader i skogen. Tipspromenader hann vi också med. Det var skönt att sitta ute i skogen och fika eller vara ute på bryggan vid sjön. Ett par av oss badade i sjön. Maten och servicen var bra på Åkulla Friluftsgård. På kvällarna samlades vi i det gamla stationshuset för fika och mysiga samtal om allt mellan himmel och jord.


30 september

Räkfest


9 oktober

Tipspromenad

MIS stuga 7 Skatås


11 oktober

Styrelsemöte

MIS Stuga 7, Skatås


23 oktober

Långvandring

Delsjöområdet


1 november

Medlemsmöte, MIS stuga 7 Skatås

Vid MIS halvårsmöte var det 26 röstberättigade medlemmar och en ledsagare. Mötet antog verksamhetsplan, aktivitetsplan och budget för 2017.

Mötet tillsatte också  en arbetsgrupp som skall se över tillgänglifheten runt stugqan i Skatås och till spåren.

Sammankallande är Denise (ordförande)och i gruppen ingår Madeleine Linder, Ingmarie Flodman och Thomas krantz som också är länk till SRF GBG.

Under dokument hittar du de antagna mötesdokumenten:

Budget och verksamhetplan för 2017.13 november

Friskvårdsdagen böev en hälsasöndag i MIS stugan.

Medlemmar fick pröva på sittgympa och massage.

Vi åt sallad och hembakat bröd efter promenaden.


20 november

Höstsoppa!

Vi var 14 deltagare på vår höstsoppa med promenad.

Vi gick i olika grupper efter hur långt och snabbt och åt sedan Myrianas gulaschsoppa med ostsmörgås. Hassan 4 år var med pappa och Lisa spelade piano och sjöng.


29 november

Styrelsemöte

MIS Stuga 7, Skatås


4 december

Glögglunk

Glögglunk med Martins musikfrågor. Efter promenad blev det hembakat vörttbröd, saffransbullar och ledsagaren Maria hade bakat en ungersk kaka. Det behövdes mycket energi för att lösa Martin kluriga frågor! foto


15 januari

Tipspromenad kl 11.00 -13.00 12 februari

Promenad & musikquiz kl 11.00 -14.00 

MIS stuga 7 Skatås. Avgift.


2016 - Genomförda aktiviteter